Domácí chléb s křupavou kůrkou a jednoduchou přípravou!

Chcete si připravit domácí chléb? Nechcete strávit několik hodin s jeho přípravou? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit lahodný domácí chléb s báječnou chutí. 

Tenhle domácí chléb je připravený během chvilky a připravit ho zvládne opravdu každý. Neváhejte a vyzkoušejte ho ještě dnes! Pochutná si na něm celá vaše rodina! 

Ingredience

  • 3 šálky mouky (špaldová) 
  • 1 1/2 hrnku vody 
  • 1 lžíce droždí 
  • 1 lžíce cukru 
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Ve vodě necháme rozpustit droždí. Poté prosejeme moukou a přidáme cukr a sůl. 
  2. Důkladně promícháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence. Přikryté těsto dáme na 8 hodin do lednice (nejlepší je nechat ho odležet přes noc). 
  3. Těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu a přeložíme ho z obou stran směrem dovnitř. Poté dáme do pekáče a přikryjeme poklicí. 
  4. Nyní už jen pečeme v předehřáté troubě na 240 stupňů zhruba půl hodiny. Ubereme na 200 stupňů, sundáme poklici a pečeme 15-20 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácího chléb s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!