Italská kuchyně je ve světě velmi populární a každý má svůj oblíbený recept. Ciabatta chléb si můžete koupit už i v našem supermarketu a těší se mezi lidmi čím dál tím větší oblibě. Jedná se o italský bílý chléb. Připravený je ze základních surovin jako je olivový olej a chlebová mouka.
Ciabatta si můžete dát samotnou, nebo jako přílohu k hlavnímu pokrmu. V dnešním článku vám ukážeme, jak si můžete snadno a rychle připravit doma. Na přípravu vám stačí jen 3 suroviny z vaší kuchyně.
Ingredience
- 500g chlebové mouky
- 5g droždí
- 375ml vody
Postup
- Smícháme mouku a sůl. V horké vodě rozpustíme sušené droždí. Postupně droždí přidáváme k mouce.
- Mělo by nám vzniknout vláčné těsto, které necháme 12-15 hodin kynout. Nejlepší je nechat těsto kynout přes noc.
- Kynuté těsto dáme na pracovní plochu, vytvarujeme chléb, posypeme mouku a necháme ještě 2-3 hodiny odležet.
- Do trouby dáme misku s vodou a pečeme na 240 stupňů zhruba 20 minut. Poté dáme misku pryč a pečeme dalších 12 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí ciabatta chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!