Domácí ciabatta chléb jen ze 3 surovin s báječnou chutí!

Italská kuchyně je ve světě velmi populární a každý má svůj oblíbený recept. Ciabatta chléb si můžete koupit už i v našem supermarketu a těší se mezi lidmi čím dál tím větší oblibě. Jedná se o italský bílý chléb. Připravený je ze základních surovin jako je olivový olej a chlebová mouka. 

Ciabatta si můžete dát samotnou, nebo jako přílohu k hlavnímu pokrmu. V dnešním článku vám ukážeme, jak si můžete snadno a rychle připravit doma. Na přípravu vám stačí jen 3 suroviny z vaší kuchyně. 

Ingredience

  • 500g chlebové mouky 
  • 5g droždí
  • 375ml vody 

Postup

  1. Smícháme mouku a sůl. V horké vodě rozpustíme sušené droždí. Postupně droždí přidáváme k mouce. 
  2. Mělo by nám vzniknout vláčné těsto, které necháme 12-15 hodin kynout. Nejlepší je nechat těsto kynout přes noc. 
  3. Kynuté těsto dáme na pracovní plochu, vytvarujeme chléb, posypeme mouku a necháme ještě 2-3 hodiny odležet. 
  4. Do trouby dáme misku s vodou a pečeme na 240 stupňů zhruba 20 minut. Poté dáme misku pryč a pečeme dalších 12 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí ciabatta chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!