Domácí křupavé bagety připravené bez hnětení s lahodnou chutí!

Chcete si připravit rychlé, chutné a levné domácí pečivo? Tak to se vám bude líbit recept, který si v dnešním článku společně představíme. Ukážeme si, jak si můžete připravit svou vlastní domácí bagetu s tou nejlepší chutí. Samotná příprava je velmi snadná a zabere vám zhruba 30 minut. 

Pokud vás už omrzelo kupované pečivo z obchodu, tak neváhejte a vyzkoušejte si připravit tyhle lahodné domácí bagety s tou nejlepší chutí. Chutnají opravdu fantasticky! 

Ingredience

  • 350g pšeničné chlebové mouky 
  • 5g droždí (instantní) 
  • 250ml vody 
  • 10g soli 

Postup

  1. V míse smícháme instantní droždí, mouku a sůl. Postupně přidáváme vodu a mixujeme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence. 
  2. Hotové těsto, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na zhruba 1,5 hodiny. 
  3. Těsto dáme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme ho na 2 části, přikryjeme a necháme ještě zhruba 20 minut odležet. 
  4. Z těsta vytvarujeme bagety, které dáme na plech a necháme dalších 20-25 minut kynout. 
  5. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů, pod bagety dáme nádobu s trochou vody a pečeme dozlatova. 
  6. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Bagety by měli být krásné křupavé! Přejeme vám dobrou chuť! 


Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí bagety s Vašimi přáteli!
Určitě si také pochutnají!