Domácí šátečky připravené bez kynutí – jemná chuť

V dnešním článku si ukážeme recept na domácí šátečky s jemnou chuti. Příprava je bezpracná a časově nenáročná. Hodí se jako dezert ke kávě, nebo jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Tyhle šátečky jsou jasnou volbou pro milovníky sladkého pečiva. 

Navíc je těsto připravené bez dlouhého kynutí. Kombinace křehkého těsta a náplně vás jistě dostane. Tenhle dezert určitě zpříjemní váš den. U nás si pochutnala celá rodina.

Ingredience

  • 250g hladké mouky 
  • 250g rostlinného tuku
  • 250g tvarohu 
  • náplň dle chuti 

Postup

  1. Smícháme suroviny a vypracujeme hladké těsto. Těsto nemusíme dávat kynout ale rovnou ho rozválíme. 
  2. Z těsta vykrajujeme čtverečky. Každý čtvereček naplníme dle chutí a spojíme k sobě. Můžeme plnit makovou, povidlovou, nebo tvarohovou náplní. 
  3. Vyskládáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Pečeme zhruba 20 minut. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí šátečky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!