Domácí tvarohový sýr s rychlou přípravou a báječnou chutí!

Chcete si připravit domácí sýr? Nechcete s jeho přípravou strávit celé odpoledne? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Ukážeme si, jak si můžete velmi snadno připravit svůj vlastní domácí tvarohový sýr, který je navíc připravený bez syřidla. 

Celý postup je opravdu jednoduchý. Uvidíte, že tenhle domácí sýr chutná mnohem lépe, než ten kupovaný. Neváhejte a připravte si ho ještě dnes. Určitě si ho zamiluje celá vaše rodina a budete se k tomuhle receptu rádi vracet. 

Ingredience

  • 450g tvarohu (polotučný) 
  • 1/2 lžičky jedlé sody 
  • 2 lžičky másla 
  • 400ml mléka 
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • špetka soli

Postup

  1. V hrnci přivedeme těsně před bod varu rozdrobený tvaroh a mléko. Těsně před bodem varu přidáme šťávu z citronu. 
  2. Následně scedíme a nalijeme do mísy. Necháme rozpustit v hrnci zhruba 2 lžičky másla a přidáme směs tvarohu, špetku soli a oblíbené koření dle chuti. 
  3. Postupně zahříváme dokud se tvaroh neroztaví. Vzniklou směs dáme do formy a necháme přes noc odležet v lednici. Máme hotovo! Dobrou chuť! 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí tvarohový sýr i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!