Drobenkový koláč s jablky a famózní jemnou chutí!

Máte rádi rychlé a chutné dezerty? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu lahodný domácí drobenkový koláč s fantastickou chutí. Na jeho přípravu si vystačíte se základními surovinami. 

Uvidíte, že tenhle drobenkový koláč se skořicí a jablky si zamilujete po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. Připravte si tenhle luxusní dezert ještě dnes! 

Ingredience

  • 250g mouky 
  • 150g cukru 
  • 100g másla 
  • 4 jablka
  • 1 vejce 
  • 1 balení vanilkového cukru 
  • 15g kypřícího prášku 
  • 15g skořice 

Postup

  1. V míse si smícháme 75g cukru, kypřící prášek, vanilkový cukr, mouku, máslo a zalijeme 75ml vody. 
  2. Těsto si rozdělíme na dvě části. Jedná menší a druhou větší. Nejdříve is větší část rozválíme a dáme do formy. 
  3. Na těsto přidáme strouhaná jablka společně se skořici a 75g cukru. 
  4. Menší část těsta si nastrouháme a zasypeme s ním jablka. Hotový koláč potřeme žloutkem.
  5. Nyní už jen pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!