Jablečné koblihy jsou dezertem, který zvládne připravit i začátečník. Jedná se o téměř bezpracný recept. Těsto je připravené bez hnětení. Tenhle snadný recept vám ukáže jak připravit domácí koblihy bez kynutého těsta. Určitě si tyhle koblihy zamilujete díky jejich jednoduché přípravě a fantastické chuti.
Pochutná si na nich celá rodina. Jedná se o rychlou a sladkou pochoutku ke kávě nebo čaji. Hodí se také jako pohoštění pro návštěvu. Neváhejte a vyzkoušejte si je připravit ještě dnes.
Ingredience
- 300g mouky
- 2 vejce
- 2 jablka
- 1 lžička kypřícího prášku
- 250ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 4 lžíce másla
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
- olej
Postup
- Ve větší míse smícháme všechny suché suroviny. V druhé míse smícháme mléko, jogurt, máslo a vejce.
- Vzniklou směs přidáme k mouce. Jablka si nastrouháme, nebo můžeme nakrájet na malé kostičky. Nakrájená jablka vmícháme do těsta.
- Na pánvi rozpálíme olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a dáváme na pánev. Pečeme dozlatova a posypeme cukrem.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečné koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!