Jablečné mini-koblihy připravené bez kynutí – famózní chuť

Jablečné koblihy jsou dezertem, který zvládne připravit i začátečník. Jedná se o téměř bezpracný recept. Těsto je připravené bez hnětení. Tenhle snadný recept vám ukáže jak připravit domácí koblihy bez kynutého těsta. Určitě si tyhle koblihy zamilujete díky jejich jednoduché přípravě a fantastické chuti. 

Pochutná si na nich celá rodina. Jedná se o rychlou a sladkou pochoutku ke kávě nebo čaji. Hodí se také jako pohoštění pro návštěvu. Neváhejte a vyzkoušejte si je připravit ještě dnes. 

Ingredience

  • 300g mouky 
  • 2 vejce 
  • 2 jablka 
  • 1 lžička kypřícího prášku 
  • 250ml mléka 
  • 3 lžíce cukru 
  • 2 lžíce bílého jogurtu 
  • 4 lžíce másla 
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli  
  • moučkový cukr na posypání
  • olej 

Postup

  1. Ve větší míse smícháme všechny suché suroviny. V druhé míse smícháme mléko, jogurt, máslo a vejce.
  2. Vzniklou směs přidáme k mouce. Jablka si nastrouháme, nebo můžeme nakrájet na malé kostičky. Nakrájená jablka vmícháme do těsta. 
  3. Na pánvi rozpálíme olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a dáváme na pánev. Pečeme dozlatova a  posypeme cukrem. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečné koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!