Jablečný koláč s drobenkou – dezert ke kávě nebo čaji

Jestli máte rádi jablečné koláče, tak je tenhle recept právě pro vás. Ukážeme si, jak si připravit nadýchaný jablečný koláč s jednoduchou přípravou a jemnou chutí. Recept je velmi snadný a rychlý na přípravu. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako dezert pro celou rodinu. 

Skvěle také chutná s šálkem dobré kávy. Možná vám připomene období vašeho dětství, protože chutná stejně, jako by ho připravovala babička. Neváhejte a pojďme si společně připravit tenhle úžasný dezert. 

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky 
  • 5 větších jablek  
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 vejce 
  • 1 balení kypřícího prášku 
  • 1 balení skořicového cukru 
  • 1 šálek oleje 
  • 1 šálek mléka 

Drobenka

  • 80g máslo 
  • 200g polohrubé mouky 
  • 80g cukru

Postup

  1. Smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. Vmícháme vejce, mléko a olej. Těsto by mělo být krásně vláčné, abychom ho mohli dát na plech. 
  2. Jablka si oloupeme a nastrouháme. Koláč zasypeme skořicovým cukrem. Na závěr posypeme jablky a drobenkou. 
  3. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Pečeme v troubě zhruba 25 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem. 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!