Jahodová roláda s tvarohem a fantastickou chutí!

Hledáte recept na dezert ke ke kávě nebo čaji? Tak to se vám bude líbit recept, který si  dnes společně ukážeme. Představíme si recept na báječnou domácí jahodovou roládu s tou nejlepší jemnou chutí a rychlou přípravou. Na tomhle dezertu si pochutná celá rodina. 

Výhodou je téměř bezpracná příprava, která vám zabere zhruba půl hodiny. Neváhejte a připravte si tuhle luxusní jahodovou roládu s báječným krémem ještě dnes! Zamilujete si ji po prvním ochutnání! 

Ingredience

  • 9 lžící mouky
  • 8 lžící cukru 
  • 6 vajec
  • 50ml vody 
  • špetka soli
  • špetka cukru moučka 

Krém

  • 1/2 vaničky tvarohu 
  • 50ml smetany ke šlehaní  
  • 125g cukru moučka 
  • 2 balení želatiny  
  • 150g jahod 

Postup

  1. Na těsto vyšleháme bílky s trochou soli. V druhé míse vyšleháme cukr, žloutky a vodu, dokud nám nevznikne jednotná konzistence.
  2. Poté prosejeme moukou a vmícháme sníh z bílků. Hotové těsto navrstvíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 15 minut.
  3. Mezitím si připravíme krém. Želatinu dáme do vody a poté rozpustíme. Umyté a nakrájené jahody smícháme s ostatními surovinami na krém. 
  4. Na závěr do krému vmícháme rozpuštěnou želatinu.
  5. Těsto vyklopíme na utěrku. Odstraníme pečící papír, navrstvíme jahodový krém a roládu zavineme. Posypeme cukrem moučka a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodovou roládu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!