Jahodové řezy s mascarpone a lahodnou jemnou chutí!

Chcete si připravit chutný dezert ke kávě nebo čaji? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu úžasné jahodové řezy s mascarpone krémem a skvělou chutí. 

Tyhle domácí jahodové řezy jsou připravené během chvilky a jistě si na nich pochutná celá vaše rodina! Uvidíte, že si je zamilujete po prvním ochutnání a budete se k nim rádi vracet. Chutnaí vážně fantasticky. 

Ingredience

  • 240g mouky 
  • 1 hrnek jahod 
  • 240g cukru 
  • 5 vajec
  • 275g mascarpone
  • 1 balení kypřícího prášku 

Postup

  1. V míse vyšleháme 3 vejce a 60g cukru. Prosejeme moukou a kypřícím práškem. 
  2. Vypracujeme jednotné těsto, které navrstvíme do formy. Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut. 
  3. Mezitím si připravíme krém. Dvě vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh.
  4. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Vmícháme mascarpone a sníh z bílků. 
  5. Hotové těsto v půlce rozřízneme. První plát těsta potřeme krémem a zasypeme nakrájenými jahodami a opět potřeme krémem. 
  6. Zakryjeme druhým plátem těsta a dáme vychladit na několik hodin do lednice. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na rychlý jahodový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!