Jahodový dezert do sklenice s mascarpone krémem a famózní chutí!

Máte chuť na sladký dezert? Nechcete s jeho přípravou strávit celé odpoledne? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu lahodný jahodový dezert s mascarpone krémem. 

Tenhle úžasný dezert je hotový během několika málo minut a určitě si na něm pochutná celá vaše rodina. Zamilujete si ho po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. 

Ingredience

  • 175g mascarpone 
  • 2 hrnky jahod 
  • 10 lžící cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového cukru 
  • 1 lžíce smetany 

Postup

  1. Jeden hrnek umytých jahod vyšleháme společně s 5 lžícemi cukru na pýre. 
  2. Jahody, které nám zbyli rozkrojíme, V míse vyšleháme mascarpone,  zbytek cukru moučka, vanilkový cukr, smetanu do krému. 
  3. Připravíme si sklenice a dno naplníme jahodovým pýre, poté mascarpone, nakrájené jahody (necháme si jich několika stranou na ozdobu) a opět mascarpone. 
  4. Dozdobíme kousky jahod a dáme vychladit na zhruba 3 hodiny do lednice. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!