Jahodový koláč s pudinkem a tou nejlepší jemnou chutí!

Máte rádi jahody? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně přestavíme. jedná se o opravdu luxusní jahodový koláč s tou nejlepší jemnou chutí. Na tomhle koláči si pochutná opravdu každý. 

Celý postup přípravy je velice jednoduchý a vystačí vám základní suroviny z vaší kuchyně. Připravte si tenhle luxusní jahodový koláč s pudinkem ještě dnes! Nebudete litovat! 

Těsto

  • 350g cukru 
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku 
  • 100g mouky(hladká) 
  • strouhaná kůra z citronů 
  • 1 vanilkový puding 
  • 1 dortové želé 

Postup

  1. V míse si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky si společně s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru. 
  2. V druhé míse si si vyšleháme pěnu z bílků a za stálého míchaní přidáváme mouku a kypřící prášek.

  3. Obě pěny spojíme. Vložíme do formy a pečeme na 180 stupňů zhruba 15 minut. 
  4. Nyní si připravíme vanilkový pudink, dokud úplně neztuhne. Hotový pudink navrstvíme na těsto. 
  5. Na pudink přidáme plátky jahod a zalijeme hotovým želé. Dáme vychladit do lednice. Máme hotovo! Dobrou chuť!  

 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodový koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!