Tyhle jogurtové koblihy vás jistě okouzlí svou jemnou chutí. Jsou krásně nadýchané, lehké a vláčné. Jedná se o rychlý a snadný dezert, který nevyžaduje příliš velké úsilí. Pokud máte chuť na domácí koblihy a nechcete strávit celé odpoledne jejich přípravou, tak je tenhle recept právě pro vás.
Jogurt dodává těmto koblihám jemnost a nadýchanost. Na vašem stole se po nich jenom zapráší. Hodí se jako pohoštění pro rodinu, nebo jako dezert k odpolední kávě.
Ingredience
- 300g hladké mouky
- 10g kypřícího prášku
- 250g bílého jogurtu
- 70g cukru
- 150ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička citronové kůry
Postup
- V míse vyšleháme vejce a cukr. Přidáme bílý jogurt. Za stálého mícháni přidáváme mléko a citronovou kůru.
- Smícháme mouku a kypřící prášek. Po částech přidáváme do těsta. Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje.
- Pomocí lžičky z těsta vytvarujeme koblížky, které smažíme dozlatova z obou stran. Z každé strany zhruba 2 minuty. Hotové koblihy obalíme v cukru.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na domácí jogurtové koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
Zdroj: Rychlé jednoduché a chutné