Koblihy z kefírového těsta připravené bez kynutí

Zvyk připravovat domácí koblihy má u nás opravdu velkou tradici. Domácí koblihy chutnají mnohem lépe než ty kupované. Každý má svůj oblíbený recept na domácí koblihy. My si dnes přestavím recept na rychlé a chutné koblihy, které jsou připravené z kefírového těsta. 

Tohle těsto je připravené během chvilky a bez kynutí. Samotná příprava vám tak zabere jen několik minut. Vyzkoušejte si je připravit ještě dnes. Chutnají opravdu fantasticky. 

Těsto

  • 500ml kefíru 
  • 2 1/2 hrnku hladké mouky 
  • špetka soli 
  • 1 lžička jedlé sody 

Náplň

  • marmeláda 

Zkuste také:

Postup

  1. V míse smícháme kefír a jedlou sodu. Vmícháme mouku a špetku soli. Vypracujeme jednotné těsto, které rozválíme na pracovní ploše s trochou mouky. 
  2. Z těsta vykrojíme koblihy, naplníme marmeládou a následně už jen smažíme dozlatova v oleji z obou stran. 
  3. Hotové koblihy necháme okapat od přebytečného oleje, posypeme cukrem a máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť!  

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!