Křehká jahodová bublanina s tou nejlepší chutí!

Máte rádi jahody? Tak to si jistě oblíbíte recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o fantastickou domácí jahodovou bublaninu s tou nejlepší chutí a jednoduchou přípravou. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako dezert ke kávě či čaji. 

Tahle domácí jahodová bublanina je připravená během několika málo minut a poté už jen stačí dá do trouby a máte hotovo! Připravte si jí ještě dnes! Uvidíte, že nebudete litovat! Chutná opravdu úžasně! 

Ingredience

  • 250g mouky
  • 300g jahod 
  • 120g cukru(třtinový) 
  • 2 vejce 
  • 1 balení kypřícího prášku 
  • 75ml mléka 
  • 1 lžíce oleje 

Postup

  1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky si smícháme cukrem a zalijeme mlékem a olejem. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence.
  2. Bílky si vyšleháme do sněhu. Směs ze žloutků  prosejeme moukou společně s kypřícím práškem. 
  3. Na závěr přidáme do směsi přidáme i sníh z bílků. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotné těsto. 
  4. Hotové těsto dáme do formy a posypeme jahodami. Můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
  5. Nyní už jen pečeme na 180 stupňů po dobu 25-30 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodovou bublaninu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!