Máte rádi jahody? Tak to si jistě oblíbíte recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o fantastickou domácí jahodovou bublaninu s tou nejlepší chutí a jednoduchou přípravou. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako dezert ke kávě či čaji.
Tahle domácí jahodová bublanina je připravená během několika málo minut a poté už jen stačí dá do trouby a máte hotovo! Připravte si jí ještě dnes! Uvidíte, že nebudete litovat! Chutná opravdu úžasně!
Ingredience
- 250g mouky
- 300g jahod
- 120g cukru(třtinový)
- 2 vejce
- 1 balení kypřícího prášku
- 75ml mléka
- 1 lžíce oleje
Postup
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky si smícháme cukrem a zalijeme mlékem a olejem. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence.
- Bílky si vyšleháme do sněhu. Směs ze žloutků prosejeme moukou společně s kypřícím práškem.
- Na závěr přidáme do směsi přidáme i sníh z bílků. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotné těsto.
- Hotové těsto dáme do formy a posypeme jahodami. Můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
- Nyní už jen pečeme na 180 stupňů po dobu 25-30 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodovou bublaninu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!