Křehký makový závin podle babiččina receptu

V dnešním článku si ukážeme recept na domácí makový závin, který připravovala naše babička. Luxusní makovou náplň si zamiluje každý. Příprava je velmi nenáročná. Naplánujte si posezení s rodinou nebo přáteli a připravte si tenhle výjimečný dezert. 

Tenhle makový závin je potěšením pro všechny milovníky sladkého jídla. Jedná se o ideální dezert pro každou příležitost. Na nic nečekejte a vyzkoušejte si připravit tenhle křehký makový závin. 

Ingredience

  • 400g mouky
  • 20g sušeného droždí 
  • 75g másla 
  • 75g cukru 
  • 175ml mléka 
  • 2 vejce 
  • 1 lžička soli 

Maková náplň

  • 200ml mléka 
  • 20g kakaa 
  • 30g cukru 
  • 150g mletého máku 

Postup

  1. Smícháme mouku, vejce, máslo, cukr, sušené droždí, špetku soli a vytvoříme jednotné těsto. Hotové těsto necháme 60 minut kynout.
  2. Naplň si připravíme smícháním cukru, mléka, máku a kakaa nad vodní párou. Celou směs vaříme zhruba 15 minut. 
  3. Hotové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme. Pláty potřeme hotovou makovou naplní a srolujeme do rolády a potřeme vejcem. 
  4. Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 35-40 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle úžasný recept na makový závin i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!