Křupavé a nadýchané domácí bagety s jednoduchou přípravou!

Chcete si připravit domácí pečivo? Nevíte, jak na to? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. V dnešním článku si ukážeme, jak si můžete připravit opravdu fantastické domácí bagety z vláčného těsta. 

Hotové jsou během chvilky a chutnají mnohem lépe než ty kupované. Pečivo už nemusíte kupovat, protože si doma můžete připravit své vlastní. Neváhejte a vyzkoušjete tenhle recept ještě dnes. 

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku mouky 
  • 20g droždí 
  • 1 vejce 
  • 1 lžička cukru 
  • 50ml vody 
  • špetka soli 
  • 20ml oleje 

Postup

  1. Smícháme droždí, cukr a vodu. Počkáme dokud se nevytvoří kvásek. Ve velké míse smícháme mouku, vodu, sůl, olej a vmícháme vzešlý kvásek. 
  2. Vypracujeme jednotné těsto, které dáme kynout. Hotové těsto rozdělíme na 3 části. 
  3. Z každé části vytvarujeme bagetu, kterou pokládáme na plech s pečícím papírem. 
  4. Na závěr potřeme vejcem a pečeme v troubě dozlatova. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí bagety i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!