Pokud vám doma zbyli nějaké brambory, tak je můžete využít k přípravě těchto úžasných cuketových bramboráků. Jedná se o skvělou kombinaci dvou zelenin. Můžete je podávat samostatně a nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Nejlepší chutnají se zakysnou smetanou, nebo jogurtem.
U nás si pochutnala celá rodina. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to. Překvapte své blízké touhle chutnou variantou klasických bramboráků. Pojďme si společně připravit tyhle úžasné cuketové bramboráky.
Ingredience
- 1 cuketa
- 500g brambor
- 1 lžička majoránky
- strouhanka
- špetka pepře a soli
- česnek – podle chuti
- olej
Postup
- Brambory i cuketu si oloupeme. Nastrouháme do mísy a dochutíme špetkou soli. Necháme odstát a poté zbavíme přebytečné tekutiny.
- Dochutíme kořením. Přidáme česnek dle chuti a strouhanku. Všechny suroviny promícháme, dokud nám nevznikne husté těsto.
- Ná pánvi rozpálíme olej. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Necháme na ubrousku okapat od přebytečného tuku.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí cuketové bramboráky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!