Křupavé cuketové bramboráky – rychlá příprava a nejlepší chuť

Pokud vám doma zbyli nějaké brambory, tak je můžete využít k přípravě těchto úžasných cuketových bramboráků. Jedná se o skvělou kombinaci dvou zelenin. Můžete je podávat samostatně a nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Nejlepší chutnají se zakysnou smetanou, nebo jogurtem. 

U nás si pochutnala celá rodina. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to. Překvapte své blízké touhle chutnou variantou klasických bramboráků. Pojďme si společně připravit tyhle úžasné cuketové bramboráky. 

Ingredience

  • 1 cuketa 
  • 500g brambor 
  • 1 lžička majoránky
  • strouhanka 
  • špetka pepře a soli 
  • česnek – podle chuti 
  • olej

Postup

  1. Brambory i cuketu si oloupeme. Nastrouháme do mísy a dochutíme špetkou soli. Necháme odstát a poté zbavíme přebytečné tekutiny. 
  2. Dochutíme kořením. Přidáme česnek dle chuti a strouhanku. Všechny suroviny promícháme, dokud nám nevznikne husté těsto. 
  3. Ná pánvi rozpálíme olej. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Necháme na ubrousku okapat od přebytečného tuku. 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí cuketové bramboráky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!