Chcete si připravit domácí pečivo? Tak neváhejte a připravte si tyhle lahodné domácí dalamánky. Jsou krásně nadýchané a přitom křupavé. Uvidíte, že si na nich pochutná celá vaše rodina a budete se k nim rádi vracet.
Celý postup přípravy je opravdu snadný a zabere vám jen chvilku vašeho času. Neváhejte a připravte si tyhle křupavé domácí dalamánky ještě dnes! Chutnají opravdu fantasticky!
Ingredience
- 2 1/2 hrnku mouky
- 1 šálek horké vody
- 10g droždí
- 10g cukru
- špetka soli
- 1 lžička oleje
Postup
- V 3/4 šálku horké vody smícháme droždí a cukr. Počkáme, dokud se nevytvoří kvásek.
- Přidáme 1 hrnek mouky a za stálého mícháni zalijeme zbytkem vody. Těsto přikryjeme a dáme na hodinu kynout.
- Prosejeme zbytkem mouky a přidáme sůl. Uhněteme jednotné těsto.
- Těsto dáme do mísy a potřeme olejem. Mísu přikryjeme a dáme na hodinu kynout.
- Po vykynutí těsto dáme na pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké.
- Těsto rozdělíme na 8-10 částí a z každé vytvoříme kuličku. Necháme 15-20 minut odležet.
- Rozválíme a poté srolujeme do tvaru dalamánku. Dáme na plech vymazaný olejem, přikryjeme a necháme ještě hodinu kynout.
- Na vrchu nařízneme a pečeme na 220 stupňů po dobu 20-25 minut. V polovině pečení obrátíme a potřeme vodou. Máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí dalamánky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!