Křupavé domácí dalamánky s lahodnou chutí!

Chcete si připravit domácí pečivo? Tak neváhejte a připravte si tyhle lahodné domácí dalamánky. Jsou krásně nadýchané a přitom křupavé. Uvidíte, že si na nich pochutná celá vaše rodina a budete se k nim rádi vracet. 

Celý postup přípravy je opravdu snadný a zabere vám jen chvilku vašeho času. Neváhejte a připravte si tyhle křupavé domácí dalamánky ještě dnes! Chutnají opravdu fantasticky! 

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku mouky 
  • 1 šálek horké vody 
  • 10g droždí 
  • 10g cukru 
  • špetka soli 
  • 1 lžička oleje 

Postup

  1. V 3/4 šálku horké vody smícháme droždí a cukr. Počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. Přidáme 1 hrnek mouky a za stálého mícháni zalijeme zbytkem vody. Těsto přikryjeme a dáme na hodinu kynout.  
  3. Prosejeme zbytkem mouky a přidáme sůl. Uhněteme jednotné těsto. 
  4. Těsto dáme do mísy a potřeme olejem. Mísu přikryjeme a dáme na hodinu kynout. 
  5. Po vykynutí těsto dáme na pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké. 
  6. Těsto rozdělíme na 8-10 částí a z každé vytvoříme kuličku. Necháme 15-20 minut odležet. 
  7. Rozválíme a poté srolujeme do tvaru dalamánku. Dáme na plech vymazaný olejem, přikryjeme a necháme ještě hodinu kynout. 
  8. Na vrchu nařízneme a pečeme na 220 stupňů po dobu 20-25 minut. V polovině pečení obrátíme a potřeme vodou.  Máme hotovo! Dobrou chuť!  

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí dalamánky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!