Křupavé domácí hranolky s tou nejlepší chutí!

Nechcete stále kupovat hranolky v obchodě? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. V dnešním článku si ukážeme recept na nejlepší domácí hranolky jaké jste kdy měli. Chutnají mnohem lépe, než ty kupované. 

Jejich výhodou je bezesporu bezpracná příprava na kterou vám budou stačit jen základní suroviny z vaší kuchyně. Skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu. Tak neváhejte a připravte si tyhle domácí hranolky ještě dnes. 

Ingredience

  • 300g brambor
  • 75ml olivového oleje 
  • 1 lžička octa 
  • špetka soli 

Postup

  1. Brambory si oloupeme a omyjeme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy s ledovou vodu. 
  2. V hrnci s vodou je necháme zhruba 20 minut. Brambory scedíme a vodu si necháme na vaření.
  3. Vodu osolíme a přivedeme k varu, poté přidáme brambory a lžičku octa. Brambory vaříme zhruba 10 minut. 
  4. Sundáme z vařiče, dáme je na pracovní plechu a necháme vychladnout.
  5. Brambory nyní smažíme na pánvi s olivovým olejem zhruba 2 minuty. Poté je necháme vychladnout a umístíme je do igelitového sáčku, který umístíme do mrazáku. 
  6. Nyní hranolky můžeme připravit stejně jako ty kupované – smažit na oleji dozlatova. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle úžasný recept domácí hranolky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!