Křupavé domácí preclíky s nejlepší chutí a jednoduchou přípravou!

Máte rádi preclíky? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná s o opravdu luxusní domácí preclíky na kterých si pochutná celá vaše rodina. Výhodou těchto domácích preclíku je jejich jednoduchá příprava.

Tyhle domácí preclíky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Uvidíte, že si tenhle recept zamilujete a budete s k němu rádi vracet. Připravte si je ještě dnes.

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 250ml mléka
  • 15g droždí
  • 1 vejce na potření
  • špetka soli
  • mák

Postup

  1. V malé míse si s mlékem si rozpustíme droždí. Počkáme, dokud se nám nevytvoří kvásek a poté prosejeme moukou. Následně přidáme cukr, sůl a důkladně promícháme.
  2. Uhněteme si těsto a necháme ho zhruba 60 minut nakynout. Hotové těsto si rozdělíme asi na 10 částí.
  3. Těsto si vyválíme stejně dlouhé válečky a ty následně vytvarujeme do preclíků, vyskládáme na plech a potřeme vejcem.
  4. Hotové preclíky posypeme mákem a pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova. Máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle skvělý recept na domácí preclíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!