Křupavý domácí chleba s jednoduchou přípravou – lepší než z obchodu

Chleba už nemusíte kupovat v obchodě, protože si doma můžete upéct svůj vlastní. Chutná mnohem lépe, než ten kupovaný a jeho příprava je velmi snadná. Pokud si chcete vyzkoušet připravit domácí chléb, tak je tenhle recept právě pro vás. 

Tenhle chleba je krásně křehký, nadýchaný s křupavou kůrkou. Když si ho jednou vyzkoušíte připravit, tak už si nikdy nekoupíte chléb v obchodě. Tenhle recept si uložte, protože se k němu budete rádi vracet. Pojďme si ukázat, jak si připravit tenhle nadýchaný chléb. 

Ingredience

  • 500g hladké mouky 
  • 1 balíček sušeného droždí 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžička octa 
  • 1 lžička kmínu 
  • 250ml vody 

Postup

  1. V míse smícháme droždí, mouku, sůl a kmín. Přidáme vodu a ocet. Vypracujeme těsto, můžeme použít kuchyňský robot. 
  2. Hotové těsto přikryjeme a necháme kynout zhruba 45 minut. Opět lehce prohněteme a dáme na dalších 35 minut kynout. 
  3. Z těsta vyvarujeme bochánek. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Potřeme vodou, dáme do trouby a pečeme zhruba 35-45 minut. Záleží na typu trouby. 

Sdílejte tenhle recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!