Kynuté povidlové buchty s báječnou chutí jako od babičky!

Chcete si připravit domácí buchty? Nechcete strávit několik hodin s jejich přípravou? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu úžasné domácí kynuté buchty s báječnou chutí. 

Tyhle domácí povidlové buchty se hodí jako občerstvení pro návštěvu, nebo jako dezert ke kávě či čaji. Neváhejte a vyzkoušejte si je připravit ještě dnes! Chutnají opravdu úžasně! 

Ingredience

  • 2 hrnky mouky (hladká) 
  • 4 lžíce cukru krupice 
  • 3 lžičky droždí
  • 4 lžíce másla 
  • 1 vejce 
  • 1/2 hrnku mléka 
  • špetka soli 
  • povidla 

Postup

  1. Smícháme droždí, 1 lžící cukru a 75ml mléka. Počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. V míse smícháme mouku, zbytek cukru a mléka, 1/2 másla, špetku soli a vzešlý kvásek. Uhněteme jednotné těsto, které dáme na několik hodin kynout. 
  3. Nyní těsto rozdělíme na zhruba 10 částí a každou z nich naplníme povidly. Buchty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je máslem. 
  4. Dáme je ještě na 15 minut odležet a poté pečeme na 180 stupňů zhruba 20-25 minut. Vyndáme z trouby a máme hotovo! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí buchty plněné povidly i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!