Lahodný domácí chléb s křupavou kůrkou a skvělou chutí!

Chcete si připravit domácí chléb ale nechcete strávit celé odpoledne s jeho přípravou? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si snadno a rychle připravit lahodný domácí chléb s křupavou kůrkou. 

Tenhle domácí chléb chutná mnohem lépe, než ten kupovaný z obchodu! Chléb už si nemusíte kupovat, protože si doma můžete připravit svůj vlastní! Neváhejte a připravte si ho ještě dnes! 

Ingredience

  • 2 hrnky mouky 
  • 1 lžička soli 
  • 1 šálek vody 
  • 2 lžička cukru 
  • 2 lžíce droždí 
  • 10ml oleje 

Postup

  1. Smícháme si cukr, sůl, droždí a dvě lžíce mouky. Zalijeme 1/2 šálku vody a počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. Do větší mísy dáme zbytek mouky a přidáme hotový kvásek. Přidáme lžičku soli a olej. 
  3. Postupně dolíváme vodu a uhněteme jednotné těsto. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 45 minut. 
  4. Kynuté těsto opět hněteme a vypracujeme bochník. Chléb dáme na plech s pečícím papírem. 
  5. Opět přikryjeme a necháme dalších 25 minut kynout. Vrch chleba nařízneme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Máme hotovo! Dobrou chuť! 


Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli!
Určitě si také pochutnají!