Lívance připravené bez kynutí – nadýchané, jemné a vláčné

V dnešním článku si ukážeme recept na lívance bez kynutí. Jsou krásně jemné a nadýchané. Příprava vám nezabere více než 15 minut. Jedná se o rychlou svačinu, nebo dezert pro celou rodinu. Pokud máte málo času a chcete si připravit něco sladkého, tak jsou tyhle lívance jasnou volbou. 

Tyhle lívance jsou rychlým, chutným a lahodným dezertem pro každou příležitost. Zamiluje si je každý, kdo má rád jednoduché a a sladké dezerty. Pojďme si ukázat, jak si můžete připravit tyhle nadýchané domácí lívance. 

Ingredience

  • 300g polohrubé mouky 
  • 2 vejce 
  • 1 lžíce krupicového cukru 
  • 1/2 balení kypřícího prášku 
  • 450ml mléka 

Postup

  1. Smícháme mouku, kypřící prášek, špetku soli a cukr. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky vmícháme do těsta. 
  2. Zalijeme mlékem a vyšleháme. Na závěr přidáme sníh z bílků. Necháme 10 minut odležet. Ná pánvi rozpálíme olej. 
  3. Lívance smažíme dozlatova z obou stran. Hotové lívance posypeme moučkovým cukrem. Můžeme potřít marmeládou. 

Sdílejte tenhle recept na lívance bez kynutí  i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!