Makoví šneci z kynutého těsta s tou nejlepší jemnou chutí!

Hledáte recept na dezert ke kávě nebo čaji? Tak to si určitě oblíbíte recept, který si dnes ukážeme. Představíme si, jak si můžete velmi snadno a rychle připravit lahodné domácí makové šneky s báječnou chutí a opravdu snadnou přípravou. 

Samotná příprava vám zabere jen chvilku a vystačíte si se základními surovinami, které už jistě máte doma ve vaší kuchyni! Neváhejte a připravte si tenhle luxusní dezert ještě dnes! 

Ingredience

  • 2 hrnky mouky 
  • 1/2 hrnku másla nebo margarínu
  • 3 lžíce mléka 
  • 2 vejce 
  • 3 lžíce droždí 
  • 3 lžičky cukru 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžíce oleje 

Maková náplň

  • 120g máku 
  • 1 šálek cukru 

Postup

  1. Droždí rozpustíme v mléce. V míse smícháme máslo společně s mouku. 
  2. Důkladně promísíme a vmícháme žloutky, droždí s mlékem. cukr a lžičku soli. 
  3. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu kynout. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a potřeme olejem. 
  4. V míse smícháme cukr a mák a potřeme s ním těsto. Srolujeme do rolády a nakrájíme. 
  5. Šneky pokládáme na plech s pečícím papírem. Nyní už jen pečeme na 180 stupňů zhruba 25-30 minut. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí makové šneky s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!