Nadýchané domácí croissanty s nejlepší vláčnou chutí – hotové za 30 minut!

Dnes si ukážeme báječný recept na domácí croissanty, které připravovaly už naše maminky a možná i babičky. Jsou naprosto geniální a plné bohaté chuti, která je vláčná, lehká a dokonale kyprá. Tyto croissanty připravené bez kvásku si rozhodně zamiluje celá Vaše rodina, a Vy také.

Připravte své rodině dokonale lahodné croissanty ještě dnes. Příprava Vám nezabere víc, než 30 minut a výsledek Vás mile překvapí.

Ingredience

  • 50 dkg mouky
  • 5 dkg droždí
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • 2 žloutky
  • Strouhaná citronová kůra
  • 2,5 dl mléka
  • 1,5 dl oleje
  • špetka soli
  • džem (podle chuti)

Postup

  1. Kvasnice si rozdrolíme do vlažného mléka. Mouku, prášek do pečiva, sůl, žloutek, cukr a nastrouhanou citronovou kůru dáme do misky, přidáme droždí.
  2. Přilijte olej a zbývající mléko, dobře promíchejte. Těsto ihned vyválíme na pomoučeném válu.
  3. Nakrájejte na trojúhelníky, naplňte džemem a pevně stočte.
  4. Vložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na lahodné croissanty s luxusní chutí i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají!