Nadýchané koblihy z pánvičky s nejlepší jemnou chutí!

Máte rádi koblihy? Tak to se vám jistě bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o jednoduché domácí koblihy s báječnou chutí a velmi rychlou přípravou. Zamilujete si je po prvním ochutnání.

Výhodou je také to, že si vystačíte jen ze základními surovinami z vaší kuchyně. Připravte si tyhle luxusní domácí koblihy ještě dnes. Pochutná si na nich celá vaše rodina.

Ingredience

  • 500g mouky
  • 2 vejce
  • 150ml mléka
  • 100g másla
  • 100g cukru
  • droždí
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypaní
  • olej na smažení

Postup

  1. V míse si smícháme mléko společně s droždím a moukou. Počkáme dokud se nám nevytvoří kvásek.
  2. Poté postupně přidáváme vejce, máslo, cukr, sůl a vytvoříme jednotné těsto.
  3. Hotové těsto necháme nakynout. Když je těsto hotové tak si ho rozdělíme na středně velké kuličky.
  4. Z kuliček vytvarujeme koblihy a uvnitř každé koblihy uděláme malý otvor pomocí víčka.
  5. Hotové koblihy smažíme na pánvi s olejem dozlatova z obou stran.
  6. Koblihy necháme okapat a posypeme moučkovým cukrem. Máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle skvělý recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!