Nadýchaný domácí chléb s křupavou kůrkou a skvělou chutí!

Chcete si připravit domácí chléb? Nechcete strávit celé odpoledne s jeho přípravou? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu úžasný domácí chléb s jednoduchou přípravou. 

Tenhle domácí chléb kyne jen 50 minut a na přípravu vám stačí základní suroviny. Chutná mnohem lépe, než ten kupovaný. Neváhejte a připravte si tenhle domácí chléb ještě dnes! 

Ingredience

  • 2 hrnky mouky
  • 10g droždí
  • 1 vejce 
  • 3 lžíce másla 
  • 1 šálek vody 
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli 

Postup

  1. Smícháme cukr, sůl, mouku a droždí. Zalijeme vodou a vmícháme máslo a vypracujeme jednotné těsto.
  2. Z těsta vytvoříme bochník a položíme ho na plech s pečícím papírem, přikryjeme a necháme 45-50 minut kynout. 
  3. Chléb nařízneme, potřeme vejcem a dáme do trouby,  pod chléb položíme misku s vodou. 
  4. Pečeme na 180 stupňů 50 minut. Vyndáme z trouby máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!