Nejjednodušší domácí chléb z kefírové těsta připravený bez droždí!

Máte rádi domácí chléb ale nechcete trávit celé odpoledne v kuchyni? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu lahodný domácí chléb připravený bez kynutí! 

Jeho příprava vám zabere jen několik minut ale pochutná si na něm celá vaše rodina! Na jeho přípravu vám stačí základní suroviny z vaší kuchyně! Připravte si ho ještě dnes! Nebudete litovat! 

Těsto

  • 400g hladké mouky
  • 15g cukru
  • 15g jedlé sody 
  • 150ml kefíru 
  • špetka soli 

Postup

  1. Smícháme si mouku s cukrem a přidáme jedlou sodu. Promícháme a zalijeme sklenici vody a kefírem. Dochutíme špetkou soli.
  2. Uhněteme si těsto. Hotové těsto si vytvarujeme do tvaru chleba a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Nyní už jen pečeme na 180 stupňů pod dobu 30-35 minut. Chléb vyndáme z trouby a máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!