Domácí koláčky z nekynutého těsta jsou ideální dezertem pro všechny, kdo s pečením teprve začínají a nebo jen chtějí připravit rychlý a zároveň chutný dezert. Koláčky se hodí ke kávě, nebo jako pohoštění pro návštěvu. Chutnají naprosto fantasticky.
Tyhle křehké a jemné koláčky vás dostanou svou báječnou chutí. Příprava těsto je velmi snadná a navíc nemusí kynout. Po velmi krátké době pečení získají krásnou zlatavou barvu.
Ingredience
- 600g polohrubé mouky
- 75g droždí
- 3 vaječné žloutky
- 250g másla
- 250ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- špetka soli
Postup
- V míse smícháme všechny suroviny s moukou. Vypracujeme těsto z kterého odtrháváme malé kousky. Uvnitř každého uděláme důlek.
- Naplníme dle chuti (mák, tvaroh, povidla atd.). Koláčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Záleží na typu vaší trouby. Koláčky pečeme zhruba 10-15 minut. Po vyndání z trouby posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí nekynuté koláčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!