Nekynuté koláčky s rychlou přípravou – ideální pohoštění pro návštěvu

Domácí koláčky z nekynutého těsta jsou ideální dezertem pro všechny, kdo s pečením teprve začínají a nebo jen chtějí připravit rychlý a zároveň chutný dezert. Koláčky se hodí ke kávě, nebo jako pohoštění pro návštěvu. Chutnají naprosto fantasticky. 

Tyhle křehké a jemné koláčky vás dostanou svou báječnou chutí. Příprava těsto je velmi snadná a navíc nemusí kynout. Po velmi krátké době pečení získají krásnou zlatavou barvu. 

Ingredience

  • 600g polohrubé mouky 
  • 75g droždí 
  • 3 vaječné žloutky 
  • 250g másla 
  • 250ml mléka 
  • 3 lžíce cukru 
  • 1 balení vanilkového cukru 
  • špetka soli 

Postup

  1. V míse smícháme všechny suroviny s moukou. Vypracujeme těsto z kterého odtrháváme malé kousky. Uvnitř každého uděláme důlek. 
  2. Naplníme dle chuti (mák, tvaroh, povidla atd.). Koláčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 
  3. Záleží na typu vaší trouby. Koláčky pečeme zhruba 10-15 minut. Po vyndání z trouby posypeme moučkovým cukrem. 




Sdílejte tenhle báječný recept na domácí nekynuté koláčky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!