Nepečený jahodový dort z jogurtového těsta s mascarpone a nejlepší chutí!

Máte rádi jahody? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o luxusní jahodový dort připravený z jogurtového těsta s tou nejlepší chutí. Jeho příprava je velice jednoduchá a zvládne ji opravdu každý! 

Navíc je tenhle luxusní dezert připravený bez pečení. Jeho příprava vám tak nezabere příliš velké množství času. Zkuste si tenhle jahodový dort připravit ještě dnes! Nebudete litovat! Chutná fantasticky! 

Ingredience

  • 150g rozdrcených sušenek
  • 500g jahod 
  • 75g cukru moučka
  • 75g másla
  • 250g mascarpone
  • 120g cukru krupcie
  • 1 bílý jogurt
  • 150ml smetany na šlehaní 

Postup

  1. V míse si smícháme sušenky společně s cukrem krupice a vmícháme máslo. Sušenkovou směs dáme na dno dortové formy, kterou ještě předtím vyložíme pečícím papírem. Dáme na 45 minut do lednice.

  2. Smícháme si mascarpone s jogurtem a moučkovým cukrem, dokud nám nevznikne jednotný krém.
  3. Ze smetany si vyšleháme pěnu a vmícháme jí do krému.  Jahody si nakrájíme na malé kousky. Z 1/2 polovinou jahod zasypeme sušenky a poté navrstvíme krém.  
  4. Na závěr zasypeme zbytkem jahod a dáme přes noc vychladit do lednice. Vyndáme z lednice a máme hotovo! Přejme vám dobrou chuť! 

 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jahodový dort v karamelu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!