Piškotový kremeš z listového těsta s pudinkovým krémem

Dnes si ukážeme, jak si můžete doma připravit úžasný kremeš s pudinkovým krémem. Kombinuje chuť křupavého těsta a lahodného krému. Nedolatelná chuť tohoto zákusku potěší všechny milovníky sladkých dezertů. Příprava je téměř bezpracná.

Hodí se jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako dezert k odpolední kávě či čaji. Na jeho přípravu vám stačí jen základní suroviny. Tenhle dezert si jistě oblíbí celá vaše rodina.

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 24 cukrářských piškotů
  • cukr dle potřeby

Krém

  • 500g uvařeného pudinku
  • 250g šlehačky

Sirup

  • 3 lžíce cukru krystal
  • 100ml vody
  • 100ml likéru

Postup

  1. Listové těsto přeložíme napůl a rozdělíme na polovinu. Propíchneme vidličkou a potřeme vodou. Na závěr posypeme cukrem.
  2. Těsto dáme na plech a pečeme na 180 stupňů zhruba 15 minut. Mezitím si připravíme krém. Smetanu si vyšleháme a postupně vmícháme do hotového pudinku.
  3. Promícháme metličkou. Nyní si připravíme sirup. Smícháme vodu, likér a cukr. Krém natřeme na listové těsto. Piškoty namočíme v sirupu a vyskládáme na krém.
  4. Poté opět další vrstva krému, piškotů a na závěr krém. Plát listového těsta položíme na krém. Dáme vychladit na 3 hodiny do lednice. Posypeme moučkovým cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na kremeš s pudinkovým krémem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!