Rajčatová omáčka k masu, těstovinám i na pizzu!

Chcete si připravit domácí rajčatovou omáčku? Nevíte jak na to? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu luxusní domácí rajčatovou omáčku. Tahle rajčatová omáčka se hodí k masu těstovinám i na pizzu. 

Na její přípravou vám budou stačit jen základní suroviny, které jistě máte doma ve vaší kuchyni! Příprava této omáčky vám zabere jen pár minut! Neváhejte a připravte si ji ještě dnes! 

Ingredience

  • 4-5 větších rajčat 
  • 5 lžící rajčatového protlaku 
  • 40ml olivového oleje 
  • 1/2 cibule 
  • bylinky dle chuti 
  • 2 stroužky česneku
  • špetka pepře a soli 

Postup

  1. Z rajčat vytvoříme rajčatové pýre. Cibuli si nakrájíme a v hrnci smícháme s pýre. 
  2. Do směsi vmícháme protlak, olej a vyšleháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence.
  3. Poté osolíme a opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami a promícháme.
  4. Máme hotovo! Omáčka je nyní připravená k použití na vaše oblíbené pokrmy. Přejeme vám dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí rajčatovou omáčku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!