Rajčatová omáčka s česnekem, bazalkou a skvělou chutí!

V dnešním článku si představíme opravdu jednoduchý recept na domácí rajčatovou omáčku připravenou v troubě. Hotová je během chvilky a příprava je téměř bezpracná. Tahle domácí rajčatová omáčka ma všestranné využití. 

Rajčatovou omáčku můžete využít na pizzu, špagety nebo jako dochucení oblíbeného hlavního jídla. Neváhejte a vyzkoušejte si připravit tuhle lahodnou rajčatovou omáčku ještě dnes! 

Ingredience

  • 350g rajčat 
  • 220ml olivového oleje 
  • 1 celý česnek 
  • špetka pepře a soli 
  • bazalka 

Postup

  1. Nejdříve rajčata vyskládáme na plech, posypeme stroužky česneku. a zalijeme olivovým olejem.
  2. Přidáme špetku soli a pepře společně bazalkou. Pečeme v troubě předehřáté na 120 stupňů po dobu 3-4 hodin. Rajčata by měla být změklá. 
  3. Po upečení rajčata necháme vychladnout na pokojovou teplotu a  mixujeme, než vytvoříme jednotnou konzistenci. 
  4. Hotovou rajčatovou omáčku nalijeme do sklenice a dáme do lednice, nebo mrazáku. Máme hotovo! Dobrou chuť! V lednici nám omáčka vydrží 5-7 dní. 


Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí rajčatovou omáčku i s Vašimi přáteli!
Určitě si také pochutnají!