V dnešním článku si představíme opravdu jednoduchý recept na domácí rajčatovou omáčku připravenou v troubě. Hotová je během chvilky a příprava je téměř bezpracná. Tahle domácí rajčatová omáčka ma všestranné využití.
Rajčatovou omáčku můžete využít na pizzu, špagety nebo jako dochucení oblíbeného hlavního jídla. Neváhejte a vyzkoušejte si připravit tuhle lahodnou rajčatovou omáčku ještě dnes!
Ingredience
- 350g rajčat
- 220ml olivového oleje
- 1 celý česnek
- špetka pepře a soli
- bazalka
Postup
- Nejdříve rajčata vyskládáme na plech, posypeme stroužky česneku. a zalijeme olivovým olejem.
- Přidáme špetku soli a pepře společně bazalkou. Pečeme v troubě předehřáté na 120 stupňů po dobu 3-4 hodin. Rajčata by měla být změklá.
- Po upečení rajčata necháme vychladnout na pokojovou teplotu a mixujeme, než vytvoříme jednotnou konzistenci.
- Hotovou rajčatovou omáčku nalijeme do sklenice a dáme do lednice, nebo mrazáku. Máme hotovo! Dobrou chuť! V lednici nám omáčka vydrží 5-7 dní.
Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí rajčatovou omáčku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!