Rychlé domácí koblihy z kynutého těsta s nejlepší chutí!

Máte chuť na domácí koblihy? Tak to si určitě oblíbíte recept, který si dnes společně přestavíme. Jedná se o opravdu fantastické domácí koblihy s báječnou chutí a opravdu snadnou přípravou. Pochutná si na nich celá vaše rodina. 

Uvidíte, že chutnají mnohem lépe než ty kupovany. Samotná příprava vám zabere chvilku a připravit je zvládne opravdu každý. Neváhejte a připravte si je ještě dnes. Chutnají vážně fantasticky! 

Ingredience

  • 300g mouky 
  • 50g cukru 
  • 3 vejce 
  • 75ml mléka 
  • 75g másla 
  • 20g droždí 
  • citronová kůra 
  • špetka soli
  • olej na smažení 

Postup

  1. V míse smícháme droždí a 20ml mléka. Přidáme 25g cukru, 25g mouky a počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. Prosejeme zbylou moukou a přidáme i zbytek surovin. Vypracujeme jednotné těsto. 
  3. Těsto dáme na 1-2 hodiny kynout. Poté ho vyválíme na tloušťku 10mm a vykrájíme z nej malé placky. 
  4. Koblihy smažíme v oleji dozlatova. Necháme okapat od přebytečného oleje a posypeme cukrem. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle úžasný recept domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!