Tenhle dort s vanilkovým krémem je dezertem pro každou příležitost. Kombinace křehkého těsta a vanilkového krému dodává tomuhle dezertu jedinečnou chuť. Pečení vůbec nemusí být složité. Příprava tohoto dezertu je bezpracná.
Na přípravu stačí jen jednoduché suroviny. Připravte si šálek dobré kávy a dopřejte si tenhle rychlý dort s vanilkovým krémem. Oblíbí si ho celá rodina.
Těsto
- 140g hladké mouky
- 3 vejce
- 70g másla
- 100ml mléka
- 100ml vody
- 1 lžička jedlé sody
Krém
- 600ml mléka
- 150g cukru
- 170g másla
- 50g kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- 1 balení vanilkového cukru
Postup
- V hrnci zahřejme mléko, máslo, jedlou sodu, Za stalého míchání přidáváme mouku. Mícháme, dokud nám nevznikne jednotná konzistence.
- Dáme do mísy a počkáme, dokud těsto nevychladne. Na závěr vmícháme vejce. Hotové těsto dáme do formy a pečeme na 200 stupňů 20 minut, poté stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě 10 minut.
- Mezitím si připravíme krém. Smícháme mléko, cukr, škrob a vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přidáme máslo a vanilkový cukr. Vaříme do zahuštění. Hotové těsto rozřízneme a potřeme krémem. Posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na broskvový koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!