Šťavnaté kuřecí řízky s luxusní chutí – rychlé a chutné

Každý má svůj vlastní způsob přípravy řízků. V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit křehké a šťavnaté kuřecí řízky. Chutnají naprosto fantasticky. Zakysaná smetana zajišťuje netradiční chuť a šťavnatost masa.

Tyhle kuřecí řízky si oblíbí celá rodina. Hodí se jako nedělní oběd, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžete je podávat s brambory.

Ingredience

  • 600g kuřecích prsou
  • 50g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 30g mouky
  • špetka pepře a soli
  • olej

Postup

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na plátky. K masu přidáme postupně zakysanou smetanu, vejce, špetku pepře a soli.
  2. Důkladně promícháme s pomocí lžíce. Na závěr k masu přidáme moku a opět pomocí lžíce důkladně promícháme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej. Kuřecí řízky postupně smažíme dozlatova z obou stran. Můžeme podávat s brambory, nebo rýží.

Sdílejte tenhle recept na kuřecí řízky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: youtube/KAZAN