Každý má svůj vlastní způsob přípravy řízků. V dnešním článku si ukážeme, jak si připravit křehké a šťavnaté kuřecí řízky. Chutnají naprosto fantasticky. Zakysaná smetana zajišťuje netradiční chuť a šťavnatost masa.
Tyhle kuřecí řízky si oblíbí celá rodina. Hodí se jako nedělní oběd, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžete je podávat s brambory.
Ingredience
- 600g kuřecích prsou
- 50g zakysané smetany
- 1 vejce
- 30g mouky
- špetka pepře a soli
- olej
Postup
- Kuřecí maso si nakrájíme na plátky. K masu přidáme postupně zakysanou smetanu, vejce, špetku pepře a soli.
- Důkladně promícháme s pomocí lžíce. Na závěr k masu přidáme moku a opět pomocí lžíce důkladně promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej. Kuřecí řízky postupně smažíme dozlatova z obou stran. Můžeme podávat s brambory, nebo rýží.
Sdílejte tenhle recept na kuřecí řízky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!