Tvarohové sušenky připravené bez vajec – křehké, jemné a nadýchané

Hledáte recept na sladký dezert? Nemáte doma žádné vejce? Tak to se vám bude líbit dnešní článek. Ukážeme si, jak si můžete připravit tvarohové sušenky na jejichž přípravu nepotřebujete vejce. Jsou krásně jemné, nadýchané a křehké.

Hodí se jako dezert šálku odpolední kávy nebo čaje. Připravené jsou z jednoduchých surovin. Pokud hledáte pohoštění pro návštěvu, tak jsou tyhle tvarohové sušenky jasnou volbou.

Ingredience

  • 175g mouky
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 250g tvarohu
  • 100g másla
  • 3 lžíce džemu

Postup

  1. Smícháme tvaroh, rozpuštěné máslo a cukr. Přidáme kypřící prášek a trochu mouky. Promícháme a postupně přidáváme i zbytek mouky.
  2. Vypracujeme nelepivé těsto, které rozválíme na plát. Pomocí skleničky z něj vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček vyskládáme na plech s pečícím papírem.
  3. Namažeme máslem a každé kolečko naplníme džemem a přikryjeme druhým kolečkem. Po obvodu každého kolečka uděláme párátkem dírky.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečeme 15 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na tvarohové sušenky připravené bez vajec i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!