Tvarohový koláč se zakysnou smetanou a jemnou chutí – dezert ke kávě

Hledáte recept na dezert ke kávě? Tak vyzkoušejte tenhle tvarohový koláč se zakysnou smetanou. Oblíbí si ho celá rodina. Hodí se jako sladká tečka, nebo jako pohoštění pro návštěvu. Těsto je krásně nadýchané, jemné a vláčné.

Tenhle tvarohový dezert se rozplývá na jazyku. Na stole se po něm jenom zapráší. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si ho můžete připravit.

Ingredience

  • 450g mouky
  • 200g másla
  • 220g cukru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 600g tvarohu
  • 1 vaječný bílek
  • 1 lžíce škrobu

Postup

  1. V míse vyšleháme cukr a máslo. Vmícháme vejce a jednu lžící zakysané smetany. Přidáme mouku a kypřící prášek.
  2. Vypracujeme těsto, které by mělo být nelepivé a pružné. Rozdělíme ho na 2 části. Jedna část těsta by měla být větší, než druhá. Tu větší dáme do lednice a tu menší do mrazáku.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme tvaroh, cukr, bílek a zakysnou smetanu. Větší část těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Na těsto navrstvíme náplň. Vyndáme těsto z mrazáku a nakrájíme ho na plátky. Ty pokládáme na tvarohovou náplň. Pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na tvarohový koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! 

zdroj: AZIZA GOTOVIT