Tenhle úžasný jemný koláč si musí oblíbit opravdu každý. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a chutná fantasticky. Hodí se jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo jako chutný dezert k šálku odpolední kávy. Určitě si ho oblíbíte po prvním ochutnání.
Kombinuje chuť pudinku a křehkého těsta. Je krásně nadýchaný, jemný a vláčný. Jeho krémovou chuť si oblíbí celá vaše rodina. Pojďme si společně připravit tenhle úžasný dezert.
Těsto
- 150g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 4 vejce
- 80g másla
- 100ml vody
- 100ml mléka
- špetka soli
Krém
- 150g cukru
- 100g hladké mouky
- 180g másla
- 500ml mléka
- 2 vejce
Postup
- Smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. V hrnci rozpustíme máslo a zalijeme mlékem a vodou.
- Když se směs začne vařit, tak za stálého míchání vmícháme mouku. Vypracujeme těsto. Mělo by se začít odlepovat od stěn, tak poznáme, že je hotové.
- Sundáme z vařiče a necháme vychladnout. Vmícháme vejce a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu dáme do kulaté formy s pečícím papírem. Pečeme 20 minut na 200 stupňů.
- Necháme vychladnout a stejný postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Mezitím si připravíme krém. V hrnci smícháme mouku, vejce, mléko, a uvaříme pudink. Máslo si vyšleháme a vmícháme do vychladlého pudinku.
- Do formy dáme první plát těsta, navrstvíme krém a přikryjeme druhým plátem těsta. Posypeme moučkovým cukrem.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na úžasný jemný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!
Zdroj: Il Rifugio Perfetto