Úžasný jemný koláč s rychlou přípravou – rozplývá se v ústech

Tenhle úžasný jemný koláč si musí oblíbit opravdu každý. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a chutná fantasticky. Hodí se jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo jako chutný dezert k šálku odpolední kávy. Určitě si ho oblíbíte po prvním ochutnání.

Kombinuje chuť pudinku a křehkého těsta. Je krásně nadýchaný, jemný a vláčný. Jeho krémovou chuť si oblíbí celá vaše rodina. Pojďme si společně připravit tenhle úžasný dezert.

Těsto

  • 150g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • 80g másla
  • 100ml vody
  • 100ml mléka
  • špetka soli

Krém

  • 150g cukru
  • 100g hladké mouky
  • 180g másla
  • 500ml mléka
  • 2 vejce

Postup

  1. Smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. V hrnci rozpustíme máslo a zalijeme mlékem a vodou.
  2. Když se směs začne vařit, tak za stálého míchání vmícháme mouku. Vypracujeme těsto. Mělo by se začít odlepovat od stěn, tak poznáme, že je hotové.
  3. Sundáme z vařiče a necháme vychladnout. Vmícháme vejce a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu dáme do kulaté formy s pečícím papírem. Pečeme 20 minut na 200 stupňů.
  4. Necháme vychladnout a stejný postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Mezitím si připravíme krém. V hrnci smícháme mouku, vejce, mléko, a uvaříme pudink. Máslo si vyšleháme a vmícháme do vychladlého pudinku.
  5. Do formy dáme první plát těsta, navrstvíme krém a přikryjeme druhým plátem těsta. Posypeme moučkovým cukrem.

Videonávod

Sdílejte tenhle recept na úžasný jemný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!