Vánoce se velmi rychlé blíží a k vánocům bezesporu patří dobré jídlo. V dnešním článku si představíme opravdu velmi jednoduchý recept na domácí vánoční štolu s jednoduchou přípravou a fantastickou jemnou chutí.
Na tomhle vánočním dezertu si jistě pochutná celá vaše rodina a budete se k němu rádi vracet. Neváhejte a připravte si tuhle lahodnou vánoční štolu ještě dnes. Chutná fantasticky.
Ingredience
- 400g mouky
- 100g cukru
- 30g droždí
- 200g másla
- 120ml mléka
- 50g mandlí
- 75g strouhané citronové kůry
- 1 lžička skořice
- 1 lžička hřebíčku
- 75g moučkového cukru
- 2 lžíce másla na potření
- 100g rozinek
- špetka soli
Postup
- Přes noc ve vodě namočíme rozinky společně s citronovou kůrou.
- Druhý den směs smícháme v míse s moukou, máslem, mlékem, cukrem, droždím, hřebíček, skořicí a vytvoříme jednotné těsto.
- Hotové těsto necháme 60 minut nakynout a poté rozválíme. Z prava i z leva těsto přehneme doprostřed.
- Štolu dáme na plech a pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut. Vyndáme z trouby, posypeme cukrem a potřeme máslem. Máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí vánoční štolu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!