Vánoční štola s jednoduchou přípravou a nejlepší chutí!

Vánoce se velmi rychlé blíží a k vánocům bezesporu patří dobré jídlo. V dnešním článku si představíme opravdu velmi jednoduchý recept na domácí vánoční štolu s jednoduchou přípravou a fantastickou jemnou chutí. 

Na tomhle vánočním dezertu si jistě pochutná celá vaše rodina a budete se k němu rádi vracet. Neváhejte a připravte si tuhle lahodnou vánoční štolu ještě dnes. Chutná fantasticky. 

Ingredience

  • 400g mouky 
  • 100g cukru 
  • 30g droždí
  • 200g másla 
  • 120ml mléka 
  • 50g mandlí 
  • 75g strouhané citronové kůry 
  • 1 lžička skořice 
  • 1 lžička hřebíčku 
  • 75g moučkového cukru 
  • 2 lžíce másla na potření 
  • 100g rozinek 
  • špetka soli 

Postup

  1. Přes noc ve vodě namočíme rozinky společně s citronovou kůrou.
  2. Druhý den směs smícháme v míse s moukou, máslem, mlékem, cukrem, droždím, hřebíček, skořicí a vytvoříme jednotné těsto.  
  3. Hotové těsto necháme 60 minut nakynout a poté rozválíme. Z prava i z leva těsto přehneme doprostřed. 
  4. Štolu dáme na plech a pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut. Vyndáme z trouby, posypeme cukrem a potřeme máslem. Máme hotovo! Dobrou chuť! 




Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí vánoční štolu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!