Vláčná pomerančová buchta s famózní jemnou chutí!

Máte rádi rychlé a chutné dezerty s bezpracnou přípravou? Tak to si jistě zamilujte recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu fantastický domácí pomerančovou buchtu s lahodnou jemnou chutí a rychlou přípravou. 

Hotový je během chvilky, poté už ho jen stačí dát do trouby a máte hotovo! Pochutná si na něm celá rodina a tento recept si jistě zamilujte prvním ochutnání, protože chutná opravdu skvěle! Neváhejte a připravte si ho ještě dnes! 

Ingredience

  • 300g mouky 
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • 250g cukru 
  • 1 lžička extraktu z vanilky 
  • 75g pomerančové kůry 
  • 250ml pomerančového džusu 
  • 1 lžíce oleje 

Postup

  1. V míse si vyšleháme vejce a cukr. Poté do směsí přidáme olej a pomerančový džus a kůru a na závěr extrakt z vanilky. 
  2. V míse si smícháme mouku, kypřící prášek a vmícháme do pomerančové směsi. 
  3. Všechny suroviny důkladně promícháme a poté těsto vložíme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut. 
  4. Vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí pomerančový buchtu i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!