Zvyk připravovat domácí koblihy má u nás opravdu velkou tradici. Domácí koblihy chutnají mnohem lépe než ty kupované. Každý má svůj oblíbený recept na domácí koblihy. My si dnes přestavím recept na rychlé a chutné koblihy, které jsou připravené z kefírového těsta.
Tohle těsto je připravené během chvilky a bez kynutí. Samotná příprava vám tak zabere jen několik minut. Vyzkoušejte si je připravit ještě dnes. Chutnají opravdu fantasticky.
Těsto
- 500ml kefíru
- 2 1/2 hrnku hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička jedlé sody
Náplň
- marmeláda
Zkuste také:
Postup
- V míse smícháme kefír a jedlou sodu. Vmícháme mouku a špetku soli. Vypracujeme jednotné těsto, které rozválíme na pracovní ploše s trochou mouky.
- Z těsta vykrojíme koblihy, naplníme marmeládou a následně už jen smažíme dozlatova v oleji z obou stran.
- Hotové koblihy necháme okapat od přebytečného oleje, posypeme cukrem a máme hotovo! Přejeme vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí koblihy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!