Zapečené vepřové řízky se sýrem – rychlá a chutná večeře

Chcete vyzkoušet něco jiného, než klasické řízky? Tak zkuste tyhle zapečené řízky se sýrem. Jejich příprava je jednoduchá. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře. Oblíbí si je celá rodina. Na stole se po nich jen zapráší.

Kombinace sýra a vepřového masa vás okouzlí. Tyhle zapečené vepřové řízky jsou hotové během chvilky. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak je připravit.

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250g žampionů
  • 150g sýra
  • 1 cibule
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce majonézy
  • olej
  • pepř dle chuti
  • špetka soli

Postup

  1. Maso si naporcujeme, přikryjeme folií , naklepeme a dochutíme špetkou soli a pepře. Každý vepřový plátek obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olej. Opečeme dozlatova z obou stran. CIbuli a žampiony si nakrájíme a orestujeme na pánvi. Dochutíme špetkou pepře a soli.
  3. Vepřové plátky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Smíchám kečup a majonézu. Maso potřeme omáčkou.
  4. Na maso dáme houby s cibuli a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 30 minut na 160 stupňů.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na zapečené vepřové řízky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!