Vyzkoušejte si připravit tyhle zelné placky z kefírového těsta, které představují alternativu k tradičním bramborákům. Kombinace úžasně chutí a velmi jednoduché přípravy okouzlí každého. Smícháním pár základních surovin vznikne rychlý a chutný pokrm.
Hodí se jako svačina, nebo jako večeře pro celou rodinu. Můžete je podávat samostatně, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Ingredience
- 400ml kefíru
- 350g bílého zelí
- 400g hladké mouky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka pepře a soli
- olej na smažení
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme. Cibuli osmahneme na pánvi s olejem 2-3 minuty. Přidáme mrkev a promícháme.
- Vmícháme zelí a promícháme. Přidáme špetku pepře a soli. Za stalého míchání smažíme 2-3 minuty. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
- V míse smícháme metličkou vejce, kefír a sůl. Přidáme jedlou sodu a opět promícháme. Přidáme mouku a promícháme stěrkou.
- Na závěr vmícháme smaženou zeleninu. Na pánvi rozpálíme olej. Ze směsi vytvoříme placku. Smažíme pod pokličkou dozlatova z obou stran.
Videonávod
Sdílejte tenhle recept na zelné placky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!