Zelné placky z kefírového těsta – rychlé a chutné

Vyzkoušejte si připravit tyhle zelné placky z kefírového těsta, které představují alternativu k tradičním bramborákům. Kombinace úžasně chutí a velmi jednoduché přípravy okouzlí každého. Smícháním pár základních surovin vznikne rychlý a chutný pokrm.

Hodí se jako svačina, nebo jako večeře pro celou rodinu. Můžete je podávat samostatně, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Ingredience

  • 400ml kefíru
  • 350g bílého zelí
  • 400g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka pepře a soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme. Cibuli osmahneme na pánvi s olejem 2-3 minuty. Přidáme mrkev a promícháme.
  2. Vmícháme zelí a promícháme. Přidáme špetku pepře a soli. Za stalého míchání smažíme 2-3 minuty. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
  3. V míse smícháme metličkou vejce, kefír a sůl. Přidáme jedlou sodu a opět promícháme. Přidáme mouku a promícháme stěrkou.
  4. Na závěr vmícháme smaženou zeleninu. Na pánvi rozpálíme olej. Ze směsi vytvoříme placku. Smažíme pod pokličkou dozlatova z obou stran.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na zelné placky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!