Zelné závitky plněné mletým masem s báječnou chutí!

Chcete si připravit domácí zelné závitky? Nechcete ale s jejich přípravou strávit celé odpoledne? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Ukážeme si, jak si můžete připravit opravdu úžasné domácí zelné závitky bez dlouhého vaření. Hodí se jako rychlý oběd či večeře pro celou vaší rodinu. 

Jestli zrovna máte jen chvilku na přípravu večeře, tak je tenhle lahodný pokrm ideální právě pro vás. Stačí vám jen chvilka vašeho času a jídlo pro celou vaší rodinu je na stole. Neváhejte a připravte si tyhle zelné závitky ještě dnes! 

Ingredience

  • 250g mletého masa
  • 1 hlávkové zelí 
  • 1 hrnek rýže
  • 1/2 cibule 
  • 75g sýra
  • 60g rajčatového protlak
  • 1 lžička koření papriky a chilli
  • sušená máta 
  • špetka pepře a soli
  • 7 lžící oleje 

Postup

  1. V míse smícháme mleté maso, olej, 1/2 šálku vody, cibuli, protlak a koření. 
  2. Odstraníme ze zelí přebytečné listy a nařízneme ho do tvaru kříže. Dovnitř zelí nalijeme přes litr vroucí vody. 
  3. Zelí rozdělíme na menší části a do každé z nich dáme hotovou náplň a zabalíme. Závitky dáme do pekáče, potřeme protlakem, osolíme a zalijeme 350ml vody.  
  4. Pečeme na 200 stupňů zhruba 80-90 minut. Poté vyndáme posypeme sýrem a necháme ještě chvíli dopéct, dokud se sýr nerozteče. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle báječný recept na rychlé zelné závitky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!