Zelný salát se zakysnou smetanou a koprem – připravený bez majonézy

Hledáte recept na rychlý a chutný salát? Tak vyzkoušejte tenhle recept na zelný salát se zakysnou smetanou. Připravený je během chvilky. Okouzlí vás jeho osvěžující chuť. Na přípravu vám stačí jednoduché suroviny.

Hodí se jako odpolední svačinka, nebo jako rychlá večeře. Pojďme si krok za krokem ukázat, jak si připravit tenhle zelný salát se zakysnou smetanou.

Ingredience

  • 300g zelí
  • 4 vejce
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 svazek kopru
  • 1 okurka
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 1 lžička hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli

Postup

  1. Zelí si nakrájíme a dáme do mísy. Zeleninu si nakrájíme na tenké proužky a přidáme ji do mísy k zelí.
  2. Vejce si uvaříme natvrdo. Dáme je do hrnce s vodou a počkáme, než se začne vařit voda. Poté vaříme dalších 8 minut. Necháme je vychladnout a oloupeme.
  3. Rozdělíme je na bílky a žloutky. Bílky nakrájíme na proužky a dáme k zelenině. Žloutky dochutíme špetkou soli a rozmačkáme je.
  4. Ke žloutkům přidáme olej, hořčici, zakysnou smetanu a promícháme. K zelí přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekaný kopr. Zalijeme směsí žloutků a smetany, promícháme a dáme do lednice.

Videonávod 

Sdílejte tenhle recept na zelný salát i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!