Bábovka patří mezi naše nejpopulárnější moučníky a každý má svůj osvědčený recept. Někdo má rád mramorovou bábovku, s ořechy, nebo s rozinkami. V dnešním článku si představíme bábovku s tvarohem. Ten dodává dezertu vláčnost a jemnost. Vydrží mnohem déle měkká a neoschne ani druhý den. Zvládne ji připravit i začátečník.
Je krásně nadýchaná a provoní celou vaší kuchyni. Hodí se k šálku odpolední kávy nebo čaje. Můžete ji také připravit, když přijde nečekaná návštěva. Základní těsto se dá navíc obměnit a můžete přidat kakao, čokoládu, nebo ořechy.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 měkký tvaroh
- špetka soli
Postup
- Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a sůl. V druhé míse smícháme vejce, olej, mléko a tvaroh. Důkladně promícháme metličkou. Měla by nám vzniklo hladká směs bez hrudek.
- Tekutou směs přidáme k sypkým surovinám a promícháme. Nemusíme šlehat příliš dlouhou, stačí aby vzniklo hladké těsto. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Pečeme 45-50 minut na 180 stupňů. Propečení ověříme špejlí. Když špejli vyndáme suchou, tak je bábovka hotová. Necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na hrníčkovou bábovku s tvarohem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






