Kokosky z bílků jako z cukrárny – křehké a vláčné

Kokosky patří mezi nejchutnější druhy vánočního cukroví. Jejich příprava je velmi jednoduchá, přesto chutnají jako z cukrárny. Jsou křehké na povrchu a měkké uvnitř. Můžete je péct nejen o vánocích, ale jen tak během roku. Na přípravu nepotřebujete žádné složité suroviny, ani formičky. Stačí vám jen několik surovin a trochu času.

Díky jejich lehké a nadýchané struktuře si kokosky oblíbí každý. Jsou skvělým doplňkem k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Můžete je dochutit trochou rozpuštěné hořké čokolády. Po vychladnutí je stačí zespodu namočit, nebo je čokoládou jen lehce pokapat.

Ingredience

  • 200g strouhaného kokosu
  • 150g krupicového cukru
  • 3 bílky
  • pár kapek citronové šťávy

Postup

  1. V míse vyšleháme bílky společně se špetkou soli. Když začnou pěnit, tak postupně přisypáváme cukr. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý a lesklý sníh.
  2. Opatrně stěrkou vmícháme strouhaný kokos a pár kapek citronové šťávy. Vzniklá směs by měla být hustá a držet tvar. S pomocí dvou lžiček, nebo cukrářského sáčku tvoříme na plech malé kopečky.
  3. Pečeme 20-25 minut na 150 stupňů, dokud nezačnou lehce zlátnout. Necháme na plechu vychladnout alespoň 10-15 minut. Po vychladnutí kokosky zpevní, získají křehký povrch a měkký střed.

Sdílejte tenhle recept na kokosky z bílků jako z cukrárny i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!